Paket C-Guard®

Opozorilo!

Za zagotovitev najboljšega učinka, NE BARVAJTE POD NASLEDNJIMI POGOJI:

 • slabo oprijeti sloj predhodnih premazov; če je beton že pobarvan, odstranite slabo oprijeto barvo z brušenjem oziroma krtačenjem z žičnato krtačo. Na preostali površini napravite naslednji test:
  • z "olfa" nožem napravite zarezo v obliki X skozi film premaza do betona,
  • nalepite lepilni trak preko X in ga močno pritisnite na površino,
  • odstranite trak z enim močnim potegom,
  • če je odstranjeno več kot 25% prelepljene površine, potem barva nima dobrega oprijema. Pred barvanjem z C-guard® je potrebno star sloj barve odstraniti s peskanjem oziroma ustreznim odstranjevalcem barve. Če ima stara barva dober oprijem, jo je potrebno fino obrusiti (z grobim brusnim papirjem ali žičnato krtačo) po celi površini, da se zagotovi dober oprijem med sloji.
 • krušljiv ali slabo zreagiran beton ter cementno mleko; če je beton v slabem stanju, se drobi, kruši oziroma nastane na površini cementno mleko. V takšnem primeru barva ne bo imela optimalnih lastnosti. Da dosežemo optimalne lastnosti barve je potrebno odstraniti krušljiv material in prah, odbrusiti cementno mleko in prizadete dele sanirati,
 • vlaga v betonu; če je beton suh (svetlo siva barva) z oprijemom in stabilnostjo barve ne bo problemov. V primeru občasne vlage v betonu (ob večjih nalivih) bo le ta lahko izhlapela skozi barvni film, saj je barva paropropustna. V primeru konstantnih problemov z vlago v betonu, površina ni primerna za barvanje,
 • predhodno zaščiten beton pred vpijanjem vode; v primeru možnosti, da je bil beton predhodno zaščiten s hidrofobnim sredstvom, kapnite malo količino vode na različne površine betona. Če se tvorijo kapljice, ki jih beton ne vpija, je le ta vodotesen in to bi lahko bil razlog za slab oprijem barve.

Ni uporabno za površine izpostavljene direktni sončni svetlobi. Nov beton se mora sušiti vsaj 28 dni pred nanašanjem premaza. Zračna temperatura mora biti med 15 in 30°C in relativna zračna vlaga pod 80%. Betonska tla se segrevajo dolgo časa, zato se prepričajte, da je bila zračna temperatura dan pred barvanjem vsaj 15°C. Minimalna temperatura tal za barvanje je 15°C, maksimalna 25°C.

Originalno zaprto embalažo je potrebno skladiščiti v hladnem (pod 25°C), suhem in dobro zračenem prostoru. Temperatura pri skladiščenju in transportu ne sme pasti pod +5°C.

041 750 720